In over mister Chesterfield vertellen wij u graag even over wie wij zijn

In de over Mister Chesterfield pagina vertellen wij u graag even over wie wij zijn. De passie voor mooie degelijke materialen waar Chesterfields ooit naam hebben gemaakt waren voor ons de voornaamste reden geweest voor het opzetten van een eigen Chesterfield-waardig label.

1e generatie

In 1945, net na de 2e wereldoorlog is mijn grootvader begonnen met het op ambachtelijke wijze herstellen van klassieke zitmeubels. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd met traditionele materialen. Hij verwerkte producten als crin, paardenhaar, beenderlijm, politoer e.d. Door deze werkzaamheden groeide de liefde voor meubels met een kenmerkende en vooral eigen uitstraling. Naast de Chesterfield modellen had hij tevens een zwak voor meubels uit de jaren 20. Later heeft hij zich toegespitst op het ontwerpen en realiseren van zijn eigen meubellijn. Deze werd geheel vanaf het frame in eigen beheer gemaakt.

2e generatie

Sinds 1958 heeft mijn vader zich verder ingezet om deze ontwikkelingen in het bedrijf door te zetten. Hij is idolaat van zijn vak en vol interesse voor alles wat met dit vak te maken heeft. De ambachtelijke manier van stofferen geeft hem de meeste voldoening. Hij heeft voor zeer gerenommeerde antiquairs en beurzen gewerkt. Hij nog dagelijks bezig met zijn passie en hij heeft natuurlijk enorm veel ervaring. Ik heb enorm veel waardering voor

3e generatie

Sinds 1992 heb ik mij vooral bezig gehouden met restaureren en herstellen van meubels. Door mijn opleiding fijn-houtbewerking, meubelstoffering heb ik oog voor mooie en duurzame materialen. Het herstellen of redden van oude Chesterfields is nog steeds één van de mooiste aspecten in dit vak. Een intensief gebruikt product een 2e of 3e leven geven geeft mij ontspanning in de hectische maatschappij. Mensen merken vrij snel dat deze meubelen mijn passie zijn. Er zijn te veel vooroordelen in de wereld gekomen door verkeerd gebouwde Chesterfields. Mede daarom hebben wij onze eigen uitvoeringen laten bouwen. Mijn perfectionisme is te zien in onze producten.

Onze winkel heeft een centrale ligging en is makkelijk aan te rijden

Mister Chesterfield is gevestigd aan de Venestraat 27 in Leidschendam. Dit is de oudste straat in deze plaats die maar slechts op 7 min. rijden van het centrum van Den Haag ligt.
Met gemiddeld meer dan 100 items kunt u hier al onze varianten en modellen ervaren.
Parkeren kan op korte afstand en is nog gratis ook.

 

import-chesterfield
over mister chesterfield wie is
winkel-chesterfield
Ma di wo op afspraak open