Chesterfield Leder - Meubelstof

Uw Chesterfield in Leder of meubelstof in veel varianten.

Misschien is dit wel de meest belangrijkste factor bij de aanschaf van een nieuwe Chesterfield. Zaken als de sfeer, eigenschappen en structuur moeten geheel bij uw wensen en verwachtingen passen. De levensduur van onze Chesterfields zijn afhankelijk van de afwerking. Omdat de basis-stoffering de afwerking altijd zal overleven is een goed advies zeer belangrijk. Meubelleer heeft net als bij meubelstoffen verschillende soorten en manieren van afwerking en zo ook een eigen prijs.

Dit rundleder is zeker in het verleden veruit de meest geleverde ledersoort voor Chesterfields. Het leder, ook wel bekend als Antique rub-off leather of gepatineerd leder bestaat uit twee kleuren. Een lichte basiskleur met daar overheen een donkere variant. Deze donkere verflaag zal pas na soffering, op het meubel zelf doorgewassen worden om zo een gebruikte sfeer te suggereren. Antique > oud > geleefd. Voor het het doorwassen van het leer is het belangrijk dat de aangewezen persoon aanvoelt hoe deze te werk moet gaan. Het doseren, de combinatie van tijd, en de druk die men uitoefent is bij het doorwassen van essentieel belang voor het eindresultaat. Extra glans of juist matteren is hier tevens een optie. Dat doen wij desgewenst voor levering in ons eigen atelier. Het geheel niet doorwassen is natuurlijk ook een optie. Dan is uw meubel geheel in de donkerste kleur op de staal. Onze getoonde prijzen voor nieuw te bestellen Chesterfields zijn op basis van dit leer. Wilt u weten of deze leersoort geschikt is op uw Chesterfield? Vraag het ons!Verkoop:
Deze huiden hebben wij op voorraad. U kunt onze leersoorten ook gewoon per huid of gedeelte kopen.
1 huid is tussen de 5 en 5.5 mtr2 Prijs per huid € 335,- 


Waxed range - Eigentijds en soepel +15%

chesterfield-leder-schoonmaken-onderhouden-advies

Dit is een volnerf ledersoort. Deze wordt behandeld met plantaardige oliën om de ondergrond donkerder van kleur te maken welke door en door geverfd is met aniline kleurstoffen (pigmenten). Bij de laatste bewerkingsfase in de looierij wordt er bijenwas over de nerf van het leder gewalst. Door gebruik van dit leder zal het na verloop van tijd (op sommige plaatsen) lichter van kleur worden. Prijzen voor de nieuw te bestellen Chesterfields hebben in deze range een meerprijs van 15%.
Maar Mister Chesterfield zou natuurlijk niet Mister Chesterfield zijn als wij ook hier niet een extra mooie versie van hebben laten maken. Onze eigen gewaxte range is dikker en heeft een extra intensieve waxlaag ondergaan. Deze heeft wel een kleine meerprijs van 5% op de eerder genoemde uitvoering maar aangezien de levensduur van uw Chesterfield afhankelijk is van de afwerking lijkt ons dat een goede investering. Wilt u weten of deze leersoort geschikt is op uw Chesterfield? Ook "uw" kleur is leverbaar!

Gedekverfd range - Egaal, kleurijk en soepel +15%

leder-reinigen-eigenschappen-chesterfield-leidschendam-advies-herstel

Gedekverfd rundleer noemen wij ook wel auto-kwaliteit omdat deze hier vaak toegepast wordt.
Vaste kleurrijke varianten die makkelijk te reinigen zijn. Prijzen voor de nieuw te bestellen Chesterfields hebben in deze range een meerprijs van 15%. Bij bestelling van meerdere items kan dit vaak gedeeltelijk worden weggestreept in de vorm van een korting. Wilt u weten of deze leersoort geschikt is op uw Chesterfield? Vraag het ons! Bijna alle kleuren van de regenboog zijn leverbaar!

Old style vintage range - Geleefde sfeer +20%

vintage-chesterfield-kleuren-leder

Dit Old style leder is toe te passen op onze gehele collectie. In veel gevallen zal u Chesterfields met deze uitstraling tegenkomen die in landen als Thailand gemaakt zijn. Gecharmeert van de sfeer, maar minder van de basis hebben wij dit leer getest om te kijken of dit misschien een optie was om op onze producten te verwerken. Gezien dit resultaat is het nu dus ook verkrijgbaar op onze Engelse makelij. Prijzen voor de nieuw te bestellen Chesterfields hebben in deze range een meerprijs van 20%. Bij bestelling van meerdere items kan dit vaak gedeeltelijk worden weggestreept in de vorm van een korting. Wilt u weten of deze leersoort geschikt is op uw Chesterfield? Vraag het ons! Kleuren: zwart - rood - mosterd geel - bruin - cognac - groen.

Brazilian - Robust en stoer +30%

goed-chesterfield-leder

Dit extra dikke rundleder is ook weer toe te passen op onze gehele collectie. Robust, veelzijdig met een fraaie reflectie in geval van dag en kunstlicht. De meerprijs voor dit leder is 30%. Qua kleur zijn verschillende varianten waar u uit kunt kiezen. Wilt u meer weten? Vraag het ons!

Leder
Leer is een natuurlijk product met zijn eigen individuele kenmerken, als gevolg heeft deze verschillen in kleur en textuur. Dit kan men zelfs binnen hetzelfde stuk huid verwachten. Markeringen en b.v. littekens die tijdens het leven van het dier zijn opgelopen moeten worden beschouwd als kenmerken van echt leder en niet als een gebrek.
 
Meubelstof
Net als bij leder-varianten kunnen de prijzen op meubelstoffen verschillen. Wij hebben in vrijwel alle kleuren van de regenboog een geschikte meubelstof in onze winkel liggen. Mocht u zelf stof willen aanleveren of suggesties hebben, dan horen wij die graag.

Reiniging
Reinig uw meubel door afstoffen met een zachte doek en verwijder eventuele gemorste vloeistoffen of etenswaren meteen door deppen met een zachte doek of tissue werken van buiten naar de binnenkant van de vlek. Reinig eens per maand door het meubel af te nemen met een vochtige doek. Niet meer dan vochtige doek. Boenwas, wasmiddel, oplosmiddel, vernis of vlekkenmiddelen mag niet worden gebruikt als ze serieus het leer oppervlak zou kunnen beschadigen. Voor verder advies over leerzorg van uw specifieke leder raadpleegt u het beste een specialist.

Kussens
Een verscheidenheid van kussen vullingen worden toegepast, deze is vaak afhankelijk van het model en het ontwerp. Het is essentieel dat bij een veren of vezels vulling de kussens minstens twee keer per week worden opgeschud om hun omvang en sfeer te behouden. Als het om kussens gaat met leer aan beide zijden moet deze ook regelmatig gedraaid worden om een gelijkwaardige slijtage te realiseren. Lichaamswarmte heeft tevens een effect op leer en zitten kan daardoor bij een zitkussen enige rek in het leder veroorzaken, dit is een eigenschap en kan niet worden vermeden.
 


Vol-aniline leder:

Dit leder krijgt uitsluitend een vatverving. 
Het is de meest natuurlijke ledersoort en is daarom bijzonder mooi en gemaakt van de mooiste huiden. Het voelt zacht en soepel aan en de natuurlijke littekens en kleurnuances (pigmenten in de huid) zijn duidelijk zichtbaar en onvermijdelijk. Dit type leder is bijzonder gevoelig voor vuil, vet, vocht, transpiratie en hoofdvetten, waardoor het noodzakelijk is dit type leder goed te beschermen. Ook directe straling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:
• Leder Protection Set

• Protexx Leather protector

• Leathergard
 
Semi-aniline leder:
 Dit leder is voorzien van een licht gepigmenteerde beschermlaag (een zeer dun laklaagje). Deze beschermlaag voorkomt in redelijke mate het indringen van vervuiling waardoor dit leertype iets praktischer in het gebruik is. Semi-aniline leder staat dicht bij de oorspronkelijke lederhuid, omdat de natuurlijke kenmerken nog goed zichtbaar zijn (de gaatjes van de haarinplant zijn bijvoorbeeld nog te zien). Directe straling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:
• Leather Protection Set

• Lederplus

• Protexx Leather protector

• Leathergard
 
Gedekverfd leder:
Dit leder is voorzien van een gepigmenteerde, niet doorzichtige finishlaag, waardoor de natuurlijke oneffenheden in de huid minder/niet opvallen. Deze beschermlaag biedt extra bescherming, waardoor dit type leder zeer praktisch in gebruik is. Directe bestraling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:
• Leather Protection Set

• Lederplus

• Protexx Leather protector

• Leathergard
  
Nubuck leder:
Nubuck leder heeft de eigenschappen van een vol-aniline leder (meest natuurlijke vorm van leder), maar dan met een geschuurde toplaag (er ontstaat een veloursachtig effect). Nubuck leder is een fijn geschuurd nerfleder (dit is de bovenzijde van een lederhuid). Alhoewel voor dit leertype de mooiste huiden gebruikt worden, is het toch mogelijk dat bijvoorbeeld insectenbeten, doornschrammen of hoornstoten, nekrimpels, grove poriën- of nerfstructuur in het leder terug te vinden zijn. Dit type leder is bijzonder gevoelig voor vuil, vet, vocht, transpiratie en hoofdvetten, waardoor het noodzakelijk is dit type leder goed te beschermen. Ook directe bestraling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:
 
• Nubuck kit

• Textile & Leather Protector
 
Old Saddle leder:
Old Saddle leder is een gepatineerd plantaardig gelooid leertype met een zogenaamd handwish-effect. Het is gemaakt van de beste West-Europese runderhuiden en kent een wasachtige afwerking. Door een uitgekiend looi-, verf- en vettingsproces is een leertype ontstaan met een goede wrijfechtheid en voldoende lichtechtheid. Desondanks mag dit type leder niet in de volle zon gezet worden, aangezien het leder dan zal verkleuren. In gebruik zal dit type leer z’n uiteindelijke patina verkrijgen en dankzij de plooivorming zal het meubel z’n karakter tonen. Gezien de gepatineerde wasachtige afwerking, mag dit leder niet behandeld worden met een vochtige doek of reinigingsmiddel.
Onderhoudsadvies:
• Old Saddle Wax
 
Pull-Up leder:
De term “Pull Up” is vaak niet direct te relateren aan een bepaald type leer, maar staat eigenlijk voor een bepaalde uitstraling van het leder. Het “Pull Up” effect betekent dat er een kleurnuance in het leder zit naarmate je het leder onder spanning zet (trekken = pull). Het gedeelte dat onder spanning komt te staan, zal dan enigszins licht opkleuren.
 
Voor zover bekend wordt Pull-Up leder onderscheiden in:
• Pull Up leder afgewerkt met een was –en/of olielaag.

• Pull Up leder afgewerkt met een Polyurethaan (PU) lak- of folielaag.
 
Pull Up leder afgewerkt met een was –en/of olielaag. 
Dit type is meestal een volnerf ledersoort. Het is gemaakt van volaniline leder. 
Deze volaniline wordt behandeld met plantaardige oliën om de ondergrond donkerder van kleur te maken welke door en door geverfd is met aniline kleurstoffen (pigmenten). Bij de laatste bewerkingsfase in de looierij wordt er met hete olie of was over de nerf van het leder gewalst. Door gebruik van dit leder zal het na verloop van tijd (op sommige plaatsen) lichter van kleur worden. Door het leder 2 x per jaar een dunne behandeling met Wax It te geven, komt het leder weer enigszins terug in de oorspronkelijke kleur. Tijdens het aanbrengen van Wax It zal het doekje of sponsje (soms) iets kleur afgeven. Bij dit type leder is dit een normaal verschijnsel. Ook door het gebruik van hitte kunnen kleine beschadigingen of krassen bij dit type leder worden gecamoufleerd. Met een föhn kan men het leder dan licht verwarmen, waardoor de kleur zich enigszins weer herstelt. Gezien de olie- of waslaag van het leder, is het niet aan raden dit leder te reinigen. Gebruik in uiterste gevallen alleen een licht vochtige doek.
Onderhoudsadvies:
 
Wax It
Pull Up leder afgewerkt met een Polyurethaan (PU) lak- of folielaag. 
Dit type mag niet zomaar “leer” genoemd worden. Er zijn soorten waarbij gemalen en gerecyclede ledervezels op een (vaak) linnen doek doormiddel van verlijming aan beide zijde wordt aangebracht. De bovenzijde wordt daarna voorzien van een zeer zware polyurethaan (PU) laklaag. Dit type “leer” noemen we “Bycast”. Ook bestaan er type waarbij op het gepigmenteerde rundleder (meestal splitleder) een folielaag met Pull Up effect wordt gedrukt. Als laatste bestaat er ook nog een variant van dit type “leder”, dat geen leder genoemd mag worden. Dit omdat het een 100% kunstleder (pvc) is met daaroverheen een polyurethaan (PU) laklaag. Bij alle genoemde soorten “leder” geldt dat een föhn (hitte) een oplossing kan bieden tegen kleine beschadigingen of krassen. De genoemde “leersoorten” 2 x per jaar dun reinigen met Clean-It en nabehandelen (voeden) met Wax-It. Deze producten zijn verpakt in de Wax It set. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Onderhoudsadvies:
• Wax It set
 
Schapenleder:
Een plantaardig gelooid leder (vol-aniline) zonder een beschermlaag. 
De van nature drogere en stuggere gelooide schapenhuiden worden volgens aloude traditie met de hand ingepoetst met een vaak bruinachtige “waterbeits” en afgewerkt met een product op basis van was. Hierdoor vertoont schapenleder vrijwel altijd het zgn. “wolk-effect”. Mede gezien de relatief kleine huiden die verwerkt worden, zijn kleur- en structuurverschillen tussen de diverse delen van het meubel niet te vermijden. In verband met de structuur van schapenleder kunnen in het begin bij het gebruik van het meubel kleine haarscheurtjes ontstaan (ook wel craquelé-effect genoemd). Dit komt de charme van het leder juist ten goede, mede door de antiekuitstraling.
Onderhoudsadvies:
• Old Saddle Wax
 
 
Pu - leder
Omdat het hier om een polymeer leder gaat noemt men dit ook wel fabrieks - leer. Als je geen veganist bent zien wij hier eigenlijk alleen maar nadelen van (voor een zitmeubel). Niet alleen vanwege de transpiratie tijdens het zitten, maar ook en een vaak wat goedkope uitstraling en beperkte levensduur. PU = Poly - Urethaan is eigenlijk is het een mix van meerdere materialen, geperst tot het gewenste uiterlijk. Het is wel makkelijk af te nemen. Zeer beperkte levensduur.