Over Chesterfield

Alles over het aanbod originele Chesterfields

Met kwaliteit hebben de Engelsen deze stijl tot een (publiekelijke) merk gemaakt. De manier waarop u het origineel voorgeschoteld krijgt zullen veel mensen verbazen maar zolang het gros van de kopers nog goed van vertrouwen is.

Het massaal aangeboden Engelse orgineel van eigen merk of label doelen op de kenmerken waarmee u deze meubels associeert. Met de meest voor de hand liggende domeinnamen, certificaten van authenticity enz. Dus laat die Big Ben maar maar eens flink bij u gaan rinkelen als de aanbieder op voorhand al niet open is over zijn product.

Prijs / kwaliteit

Een bedrag bij een fraaie foto zegt niets over de kwaliteit die u in de winkel aantreft. Modellen kunnen op elkaar lijken maar iedere Chesterfield is gemaakt voor een bepaald budget en zit ook anders. Er is geen minimale kwaliteits-eis om te bouwen en daarom zijn er dus ook veel uitvoeringen en sterk varierende prijzen op de markt. 

Een Chesterfield van Mister Chesterfield heeft:

Qua afwerking:

1: Zo min als mogelijk stiknaden in iedere plooi op rug en armen. Dit noemt men ook wel de stoffering met volle huiden.

2: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten in zo min mogelijk banen/delen/vlakken.
3: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten zijn van echt leder en komt overeen met de overige stofferingen.
4: Echt leder kunt u herkennen aan de suède achtige achterzijde van de huid. Dit is vaak te zien door de rits aan de achterzijde van de kussens. Let dan ook op deze kleur of deze identiek is aan de afgewerkte zijde. Dan is de huid door en door gekleurd.

Qua spijkers:

Stuk voor stuk los van elkaar gespijkerd, iedere spijker los van elkaar.

Qua vering:
No-sag ook wel zig-zag vering of patent vering / spiraal vering in stalen netten. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen kunt u ontdekken wat voor vering deze heeft.


Een goedkopere manier om te bouwen zou zijn:

Qua Leder verwerking:
1: Stiknaden in iedere plooi, ook wel demic genoemd op rug en armen. Op deze manier kun je b.v. snij of restafval verwerken ook tot het ruitmotief. Stiknaden zijn altijd kwetsbaarder.
2: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten in zo veel mogelijk banen/delen/vlakken aan elkaar gestikt

3: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten zijn van kunstleder. Deze heeft een meestal grovere korrelachtige structuur dan het overige leder.
4: kunstleder kunt u herkennen aan de stof-structuur achtige achterzijde van het ”leder” Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits aan de achterzijde van de kussens te maken of ze vast in de bank te verwerken.

Kunstleder zoals b.v. Polymeer / Pu-leder leder is b.v. vermalen snij-afval van leder wat weer als huid geperst wordt op een laag stof. Dit wordt in sommige gevallen als echt leder aangeboden. Dat zit er natuurlijk wel in verwerkt, maar het is toch anders.

Qua spijkers:
Spijkers in strippen, met om de 5 cm een echte spijker. De koppen zitten dan als het ware aan elkaar gesmolten. Uitzondering: Soms worden er naderhand strippen op gebruikte Chesterfields geslagen om toch een af-gespijkerde look te geven. 

Qua vering:
Singelbanden. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen kunt u ontdekken wat voor vering deze heeft. Een singel is flexibel, zacht en slapper.

 

Tip: Ga in de showroom kijken en vraag alle details zwart op wit.