Over Chesterfield

Alles over het aanbod Chesterfields

Oude gebruikte Chesterfields zeggen genoeg over de bekende Engelse kwaliteit. De status wordt helaas ook veel ingezet om veel andere soorten meubels als kwaliteit te kunnen slijten. Deze - over Chesterfields pagina is aan de hand van ervaringen die wij én oriënterende kopers hebben opgemerkt. De chaos rondom het origineel met mooie domeinnamen, certificaten en vooral veel Engelse vlaggen zal u mogelijk overdonderen. Wij horen vaak "maar dat mag toch helemaal niet" maar de winst van het verleiden is soms hoger dan de juridische kosten.


ORIGINEEL / originele Chesterfields

Een Chesterfield is geen vast merk of afkomstig van één fabriek.

Het massaal aangeboden orgineel> van eigen merk of label zegt niets over herkoms of kwaliteit. Welke variant u ook leest! Dus laat die Big Ben maar maar eens flink bij u gaan rinkelen. U weet gelijk iets meer over de aanbieder.

Omdat het, ( naar aller waarschijnlijkheid ) eerste model Chesterfield van oudsher juridisch gezien geen merkenrecht heeft, valt de term origineel te betwisten. De betekenis van origineel staat in het algemeen voor het product uit de eerste hand. Het is dus vooral een publiekelijke merk.

Als Chesterfield showroom kun je ook bewust meevaren op alle verhalen. Ongeacht wat de klant heeft gelezen of denkt, kun je je aan de ene kant aansluiten dat er niet zoiets als een origineel bestaat om jouw variant te rechtvaardigen. En daarnaast kun je de andere groep proberen te overtuigen door met het enige echte origineel te adverteren en hopen dat de impulskoper hapt op de maar net iets lagere prijs en vooral geen vragen gaat stellen.

Prijs / kwaliteit

Een bedrag bij een fraaie foto zegt niets over de kwaliteit die u in de winkel aantreft. Modellen kunnen op elkaar lijken maar iedere Chesterfield is anders, zit anders en is bovenal gemaakt voor een bepaald budget. Er is ook helaas geen minimale kwaliteits-eis om het model te bouwen en daarom zijn er dus ook veel uitvoeringen op de markt. De prijzen zijn dicht tegen wat u voor het origineel zou betalen, maar dat is ook om de illusie te versterken. Ander is het natuurlijk niks voor dat geld.

Een waarborg

Een keurmerk of lidmaatschap zegt iets over garantie... Tegen gepaste betaling is wel vrijwel iedere leverancier, ongeacht wat voor product hij verkoopt van harte welkom. 

CBW erkend

Hierbij kun je je als ondernemer tegen betaling aansluiten. Herkomst of kwaliteit van je product is niet belangrijk. De koper krijgt alleen garanties v.w.b. een aanbetaling bij een eventueel faillissement e.d. van de leverancier. Lees ook eens: radar.avrotros.nl/forum 

 

Een Chesterfield van Mister Chesterfield heeft:

Qua afwerking:

1: Zo min als mogelijk stiknaden in iedere plooi op rug en armen. Dit noemt men ook wel stoffering met volle huiden.

2: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten in zo min mogelijk banen/delen/vlakken.
3: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten zijn van echt leder en komt overeen met de overige stofferingen.
4: Echt leder kunt u herkennen aan de suède achtige achterzijde van de huid. Dit is vaak te zien door de rits aan de achterzijde van de kussens. Let dan ook op deze kleur of deze identiek is aan de afgewerkte zijde. Dan is de huid door en door gekleurd.

Qua spijkers:

Stuk voor stuk los van elkaar gespijkerd, iedere spijker los van elkaar.

Qua vering:
No-sag ook wel zig-zag vering of patent vering / spiraal vering in stalen netten. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen kunt u ontdekken wat voor vering deze heeft.


Een goedkopere manier om te bouwen is:

Qua Leder verwerking:
1: Stiknaden in iedere plooi, ook wel demic genoemd op rug en armen. Op deze manier kun je b.v. snij of restafval verwerken ook tot het ruitmotief. Stiknaden zijn altijd kwetsbaarder.
2: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten in zo veel mogelijk banen/delen/vlakken aan elkaar gestikt

3: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten zijn van kunstleder. Deze heeft een meestal grovere korrelachtige structuur dan het overige leder.
4: kunstleder kunt u herkennen aan de stof-structuur achtige achterzijde van het ”leder” Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits aan de achterzijde van de kussens te maken of ze vast in de bank te verwerken.

Kunstleder zoals b.v. Polymeer / Pu-leder leder is b.v. vermalen snij-afval van leder wat weer als huid geperst wordt op een laag stof. Dit wordt in sommige gevallen als echt leder aangeboden. Dat zit er natuurlijk wel in verwerkt, maar het is toch anders.

Qua spijkers:
Spijkers in strippen, met om de 5 of 6 cm een echte spijker. De koppen zitten dan als het ware aan elkaar gesmolten. Uitzondering: Soms worden er naderhand strippen op gebruikte Chesterfields geslagen om toch een af-gespijkerde look te geven. Wij zullen dit persoonlijk zelf nooit doen. 

Qua vering:
Singelbanden. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen kunt u ontdekken wat voor vering deze heeft. Een singel is flexibel, zacht en slapper.

 

Tip: Laat u niet overtuigen met de mooiste certificaten of de meest originele domijnnamen, vraag ten alle tijden op de order / bestelling, alle details die u wilt weten zwart op wit.